Barion Pixel
A Pale Ale premier a Győri Sörpatikában. Az isteni sörök mellett a pásztorpite emelte az est fényét! Szuper hely, szuper kiszolgálás, nagyszerű este volt!

Mi a pásztorpite?

A Brit-szigetek egyik legkirályabb húsos étele a pásztor pite: egy egyszerű, húsos ragu, melyet beburkolunk krumplipürével és az egészet összesütjük sütőben. A ragu szaftos, a krumpli teteje kicsit megpirul, az ízek összeérnek, az összhatás fantasztikus.

Az eredeti recept szerint darált bárányhúst kell felhasználni a pitéhez, de természetesen marhából, sertésből, vagy pulykából sem sülhet ki olyan rossz eredmény.

A régebbi szakácskönyvek a pásztorpitét igazi maradékmentő ételként írják le, a hús ugyanis a kimaradt pörkölt volt, amire nem tettek semmi mást, csak burgonyapürét. Egyszerű volt és nagyszerű, nem kellett sokat bajlódni vele, és még kidobni sem kellet az amúgy már megunt pörköltet. Később aztán a szakácsok finomítottak a recepten, jóval gazdagabbá tették azzal, hogy különféle zöldségeket adtak hozzá, és az alapját is megváltoztatták a darált hússal.